Yöneticiden

Yöneticiden

Kamlar üzerinden motorlu tasitlardaki emme ve egzos subaplari hareket ettirilir. Kamlar sayesinde bir dönme hareketi yükselme veya yükseltme hareketine cevrilir ki, bu da bir cok mekanizma icin cok gerekli ve vazgecilmez bir aktarma olayidir. Kamlarla üzerlerinde direkt veya bir ara eleman vasitasiyla calisan parcalarin devamli kam yüzeyinde kalmasi genellikle bir yay düzenegiyle saglanir. Kamlar istenen özelligin elde edilmesi yada ihtiyaca göre karisik, cogu zamanda basit bir profil ile imal edilirler. Bir cok zaman istenen hareket devamliligini saglamak amaciyla, profiller üzerinde yapilacak ufak degisiklikler bile yeterli olur.
 

Iste bu kam profillerinin bir mil üzerinde acilari hassas bir sekilde yerlestirilmesi sayesinde ise, bugün hayatimizda büyük bir yeri olan tasitlarin motorlarinin silindirlerinin zengin karisimla dolmasi ve yanan karisimin artigi diyebilecegimiz egzos gazlarinin silindirden uzaklastirilmasi saglanir.
 

Normal kosullarda 500d/d ile 3000d/d olarak ekseninde dönme yapan bu mil icin gerekli hassasiyetin sinirli toleranslarin icinde olmasi kacinilmazdir. Bu sebeple üretimlerinde özellikli ve bu is icin tasarlanmis hassas profil taslama makinalari kullanilir.
 

Bu kadar hassasiyet ve dayanim gerektiren bir parcaninda malzemesi bu sürtünme kuvvetlerini kaldiracak düzeyde olmalidir elbette. Bu sebeple malzeme seciminde ise titiz davranmak gerekir. Bu malzemeler gecmiste kullanilan malzemelerden tabiki ayrilik göstermeye baslamistir. Günümüzde geleneksel yöntemlerle sertlestirilebilir celiklerden ziyade üretimde bu malzemelerin yerini nitrasyonla sertlestirilebilir celikler ve daha cok seri imalatta kullanilan, chill döküm adi verilen döküm aninda istenilen seviyedeki sertlige ulasilabilecek metodlar uygulanmaktadir. Bundan da öte yaris motorlari gibi daha fazla dayanimin gerektigi yerlerde ise kam üzerine sert metal(hard-metall) püskürtme yöntemiyle asiri isteklere cevap verilebilmektedir.
 

Iste bu veriler isiginda müsterilerinin isteklerine proje bazinda ve seri üretim asamasinda yardimci olan firmamiz, Avrupadaki ortak girisimi ile Türkiye`den baska Avrupa ülkelerine ve Kuzey Amerika basta olmak üzere Güney Amerika ve Asya ülkelerine ihracatini gerceklestirmektedir. Müsterileri arasinda, firmalarinda en yüksek kaliteyi ve güveni baz almis arastirma gelistirme firmalari, motor imalat fabrikalari, oto yedek parca saticilari ve bir cok tamir atölyeleri bulunmaktadir. Firmamizdaki takim ruhu ve ekonomiklik tüm calistigimiz firmalar ve partnerlerimiz icin motivasyon saglayici olmaktadir.
 

Tüm Eksan ürünleri yüksek kaliteli hammaddelerden imal edilmektedir. Imalat akisi ve titiz kalite kontrol prosesleri degerli müsterilerimizin güvenini pekistirmektedir. Bunlarin hepsinin sonucunda da ürettigimiz kam milleri uzun süreli calisma verimi saglar. Sadece kusursuz parcalar kalite kontrolden sonra sevkiyata kadar ulasabilir. Bu sebepten müsterilerimize Eksan-Milleri icin cok cazip garanti kosullari sunabilmekteyiz.
 

Kaliteli celik disinda yaptigimiz döküm millerde ise basit gri-döküm yerine fiyati daha pahali olmasina ragmen, firmamizdaki ekonomik calisma proseslerinden dolayi fiyatlara yansitmadigimiz, dayanimi daha mükemmel olan cil döküm kullanilmaktadir.


Firmayi bu zamanlara getiren saygin ve tecrübeli insanlardan görevleri teslim alan, istekli, basariyi amac edinen, felsefesinin merkezinde kalite bulunan genc ve dinamik kadrosuyla otomobil yan sanayi sektöründe hizmet veren firmamiz siz sayin müsterilerine ve otomobil yan sanayisi sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalara hizmeti bir görev bilmektedir.